De locale houtmarkt: inzichten en ontwikkelingen

De locale houtmarkt: inzichten en ontwikkelingen

Suriname - 20 november, 2010

Op 12 november 2010 organiseerde Tropenbos Suriname een workshop ‘De binnenlandse houtmarkt: inzichten en ontwikkelingen’. Het doel van de workshop was om via groepsdiscussies inzichten te krijgen in de tekortkomingen op het gebied van kennis, onderzoek en capaciteit binnen de binnenlandse houtmarkt.

Voorafgaand aan de workshop werden gedurende twee dagen veldbezoeken afgelegd waarbij drie bedrijven werden bezocht. Suma Lumber NV, een Forest Stewardship Council (FSC) gecertificeerd houtkap- en -verwerkingsbedrijf, werd bezocht om het proces van het oogsten van bomen en het zagen van hout te volgen. Caribbean Parquet Flooring NV en Timber Around NV werden bezocht om de productie van hout tot eindproducten te volgen. Het doel van de veldbezoeken was om de deelnemers praktische kennis over de productieketen te verschaffen om een beter inzicht te krijgen tijdens de presentaties en goed gefundeerde feedback in de groepsdiscussies van de workshop.

De output van de workshop ‘De lokale houtmarkt’ is een lijst met aanbevelingen met betrekking tot beleid (overheid), praktijk (private sector) en onderzoek (Tropenbos Suriname en partners). Het verslag: "De lokale houtmarkt: inzichten en ontwikkelingen" verzamelt deze aanbevelingen.