Machines ter versterking van landbouwers Baataliba en Boven Suriname

Machines ter  versterking van landbouwers Baataliba en Boven Suriname

Suriname - 16 mei, 2023

Start: 05 mei 2023
End: 05 mei 2023

'Capacity Building Baataliba en Boven Suriname’ heeft als doel de landbouwers uit Baataliba en het Boven Suriname gebied te versterken.

 

 

Bntf article 3B.jpg

Het project ‘Capacity Building Baataliba en Boven Suriname (Pokigron-Lespansi 2)’ heeft als doel de landbouwers uit Baataliba en het Boven Suriname gebied te versterken.

Op 15 februari jl. vond de de ondertekening plaats van een MOU voor het project ‘Capacity Building Bataliba en Boven Suriname’. Deze overeenkomst werd gesloten tussen Tropenbos Suriname en het Bureau Gemeenschaps Projecten (BGP) een werkarm van het Ministerie van Financiën en Planning.
De project manager van het Bureau Gemeenschaps Projecten, Jaswant Doekharan, en Community Liason Officer, Cher Akoi hebben een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit project.

In het Gemeenschapshuis te Pokigron heeft op 22 maart 2023 de overhandiging van machines bestemd voor het verwerken van landbouw materiaal plaatsgevonden. Tijdens deze formaliteit was de Districtscommisaris van Sipaliwini aanwezig, vergezeld door het dorpsgezag van Pokigron en vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën en Planning.

Bntf article 4.jpg

Om goed gebruik en beheer van de machines te garanderen werd door Intramar NV, een training verzorgd. Door Dr. Rudi van Kanten, Jaswant Doekaran, Districstcommisaris Frits Dinge en Kapitein Albert Jeroe van Pokigron werden toespraken gehouden over de toenemende vorderingen van landbouwactiviteiten in het gebied.

 Bntf article 5.jpg

Bij de afgifte van de machines werd door vertegenwoordigers uit 14 dorpen tussen Pokigron en LesPansi een bruikleen overeenkomst getekend.

Nieuwslinks:
https://www.youtube.com/watch?v=tqvtTT1y38k
https://youtu.be/Or7KKAx3tbE
https://youtu.be/Or7KKAx3tbE