Pariticipatieve driedimensionale mapping in Fairview, Guyana

Pariticipatieve driedimensionale mapping in Fairview, Guyana

Suriname - 03 september, 2018

In 2016 organiseerde Tropenbos Suriname een seminar over participatieve benaderingen van landgebruiksplanning in regio's met inheemse en tribale gemeenschappen. De Natural Capital-benadering werd geïntroduceerd bij belanghebbenden en de voorlopige resultaten van het onderzoeksproject van Sara Ramirez en activiteiten in samenwerking met Tropenbos Suriname werden gepresenteerd. Dit omvatte de Participatieve Driedimensionale Mapping (P3DM) oefeningen gedaan in het Boven Suriname riviergebied. Voor dit seminar werd Vanessa Benn van Iwokrama International Centre for Rainforest Conversation and Development ook uitgenodigd om de ervaringen van Guyana over dit onderwerp te presenteren. Tijdens haar verblijf in Suriname organiseerde Tropenbos Suriname een veldbezoek aan Pikin Slee om een deel van het werk te laten zien.

Na deze uitwisseling nam Vanessa Benn begin 2018 contact op met Tropenbos Suriname en gaf aan interesse te hebben om een P3DM-oefening te doen met de Amerindische gemeenschap van Fairview. Ze vroeg wat de mogelijkheid is om samen te werken met Tropenbos Suriname. Beide partijen kwamen tot een overeenkomst dat Lisa Best de P3DM-oefening in Fairview kon ondersteunen met een verblijf van maximaal tien dagen.

De rol van Lisa Best was om het proces van voorbereiding tot eindpresentatie te begeleiden, gebaseerd op ervaringen en inzichten van de P3DM in het Boven Suriname riviergebied.

1.jpg

 2.jpg