Saamaka Zeggenschap over landgebruik

Saamaka Zeggenschap over landgebruik

Suriname - 30 oktober, 2020

Dit document is verwerkt in boekvorm en vloeit voort uit het proefschrift van Dr. Sara Ramírez Gomez: 'Local voices in land use decisions'

Dit document is verwerkt in boekvorm en vloeit voort uit het proefschrift van Dr. Sara Ramírez Gomez: 'Local voices in land use decisions Co-producing spatial knowledge on ecosystem services with indigenous and tribal communities in intact forest regions’.  
 
Image artikel KSE boekjes1a_1.jpg
Het is ontstaan uit het participatief onderzoek dat door Tropenbos Suriname is gedaan tussen 2013 en 2016 als onderdeel van het Productieve Landschappen Programma in samenwerking met de Vereniging van Saamaka Gezagsdragers (VSG) en de lokale bevolking.
Het boekje bevat informatie over de kennis van de tribale gemeenschappen over de ecosystemen in intacte bosgebieden en is verschenen in drie talen: het Saamaka, het Nederlands en het Engels.
 
Image artikel KSE boekjes4_1.jpg
De overhandiging van de boekjes aan de traditionele gezagdragers van de Saamaka gemeenschappen die hebben bijgedragen aan de totstandkoming vond eind oktober 2020 plaats.