Community Forestry Rights Review

Community Forestry Rights Review

Suriname - 15 oktober, 2020

Tijdens een webinar werden in oktober 2020 de cijfers van het Community Forestry rights review gepresenteerd.

Op 15 oktober 2020 organisseerde Tropenbos Suriname een Community Forestry Rights review webinar.

CFR webinar Pic1.jpg

Dit webinar was het resultaat van een studie uitgevoerd in het kader van gemeenschapsbossen in oktober tot december 2019 binnen het Tropenbos International netwerk. Het doel van deze studie was om de perceptie van belanghebbenden in Suriname te bepalen. Dit met betrekking tot de impact van het gemeenschapsbos op aspecten van veiligheid en toegang tot hulpbronnen afkomstig uit het bos, verbeterd levensonderhoud, ontwikkeling, zelfbeschikking, en duurzaam bosbeheer en behoud.

Aan dit webinar namen verschillende belanghebbenden deel waaronder vertegenwoordigers van overheidsinstanties, diverse stakeholders, NGO’s, CBO’s en gemeenschappen. Zij deelden tijdens de discussie hun inzichten, ervaringen en meningen over het gemeenschapsbos in Suriname.

CFR webinar Pic2.jpg

Er is door vertegenwoordigers van Tropenbos Suriname en de Stichting Bostoezicht een presentatie gegeven. Een panel discussie met vertegenwoordigers van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en de Stichting SBB behoorden ook tot een onderdeel van het webinar alsook de vertoning van filmpjes over de dorpsontwikeling in de dorpen Bigi Poika en Nieuw Ganze.

Het volledige webinar kunt u bekijken op ons youtubekanaal: https://www.youtube.com/watch?v=Vx5pPZ17UGM&t=223s