Tropenbos Suriname deelt kennis over het belang van een groene omgeving voor onze gezondheid

Tropenbos Suriname deelt kennis over het belang van een groene omgeving voor onze gezondheid

09 mei, 2022

Tropenbos Suriname participeerde op 28 april 2022 aan de Health Safety Environment and Quality (HSEQ) in het kader van de jaarlijkse VN Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk

In het kader van de jaarlijkse VN Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk verschaften acht organisaties informatie over milieuverantwoordelijkheid en duurzaamheid, waaronder groen ondernemen.

HSEQ beurs Internationale dag van Gezondheid op het werk

Tropenbos Suriname deelde informatie op de beurs over haar werk over duurzaam bosbeheer en over het belang van groen in de directe werkomgeving en de positieve werking van groen op onze gezondheid. Andere organisaties die ook deelnamen waren VSH safety gear, Rode Kruis, BOG, Stichting Lobi Health Center, SURESUR, Surinaams Standaarden Bureau (SSB), NIMOS en het Korps Brandweer Suriname.
Bezoekers liepen spontaan onze booth binnen en konden videomateriaal vanuit ons youtubekanaal bekijken.

HSEQ beurs Quiz

Foto3:Deelnemers konden meedoen aan een quiz

Ook werden er quiz vragen beantwoordt, kreeg men een overzicht van locaties die gemonitord kunnen worden en werd het monitoringsproces uitgelegd. Er werd getoond hoe de temperatuurmeter ‘Kestreldrop’ eruit ziet en middels welke mobiele applicaties het gebruikt wordt.

Kestreldrop_HSEQ_website.jpg

Foto 4: de Kestreldrop

Het grootste deel van de bezoekers maakte voor het eerst kennis met Tropenbos Suriname en was onder de indruk van de organisatie doelen en de motivatie achter onze aanwezigheid op de beurs. Enkelen deelden de mening in de toekomst wat meer groen op de kantoren te plaatsen vanwege de positieve invloed van groen (planten en bomen) op onze gezondheid. Een bezoeker stelde dat het een grote uitdaging moet zijn voor Tropenbos Suriname om te streven naar het groener maken van ons Suriname, met name de binnenstad van Paramaribo. Door de organisatie is Tropenbos Suriname aangemerkt als de ‘groenste stand’ op de HSEQ beurs.

IMG-20220428-WA0013.jpg
Foto 4: voormalige edities van het Vakblad Bos & Natuur werden verdeeld.

 IMG-20220428-WA0009.jpg Foto 5: demonstratie van de juiste stappen bij het planten